906262681188804
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMiriam Bakker

Kun jij geen rust vinden thuis?

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021


De kans is groot dat de aanwezigheid van spullen die je liever kwijt dan rijk bent deze onrust veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan spullen van een ex-partner, achterstallige administratie, boeken over het leven als vrijgezel (terwijl je graag een relatie wilt) of een overschot aan ongedragen kleding.


Opruimen is een confrontatie aangaan met jezelf Ook al zijn deze spullen soms goed opgeborgen en uit het zicht, de negatieve energie hiervan is duidelijk voelbaar. Daar valt geen salie tegenop te branden. Je weet en voelt dat het in je huis ligt. Wat voor spullen dit precies zijn, is verschillend per persoon. Echter geldt wel voor iedereen dat spullen met een negatieve lading een behoorlijk effect kunnen hebben op het dagelijks leven en zelfs op hoe iemand zijn leven zou willen inrichten.

Het zijn helaas juist deze spullen die ons tegenhouden om (te beginnen met) op te ruimen. Spullen staan symbool voor herinneringen, situaties, relaties en gedrag. Opruimen is dan ook een confrontatie aangaan met jezelf. Je laat niet alleen de spullen los, maar vooral de negatieve ervaring of herinnering die het bij je oproept. Grondig opruimen geeft je inzicht in jouw manier van leven. Het helpt je terugkijken naar het verleden, wat je focus nu is en waar je naartoe wilt.


Make room for happiness

De opruimmethode van Marie Kondo is een levensstijl die je helpt bij het kiezen van wat je belangrijk vindt in het leven. Je kiest alleen de spullen die je blij maken en die je (gewenste) levensstijl ondersteunen. Dit betekent dat je spullen zal loslaten die dit niet doen. Wellicht zie je issues die je uit de weg bent gegaan en waar je nu mee aan de slag moet. Je ruimt je psychische ruimte op.

Volgens Marie Kondo kunnen we onze bezittingen op drie manieren benaderen:

  1. Ze nu onder ogen zien,

  2. ze ooit onder ogen zien,

  3. of ze negeren tot we dood zijn.

De keuze ligt bij jou.


Als KonMari Consultant ondersteun ik mensen bij het maken van deze keuzes tijdens het ‘opruimen’. Ook help ik bij het bepalen van de prioriteiten en zorg ik ervoor dat je je persoonlijke opruim doelen behaalt. Door gestructureerd te werken en samen de persoonlijke spullen te selecteren, komen je struikelblokken vaak naar voren.


Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me dan een mail. Ik help je graag verder.

MiriamRecente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page