906262681188804
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMiriam Bakker

Waarom ik geloof in de methode van Marie Kondo

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021


My life before I met Marie Kondo.

Vroeger kon ik nog wel eens in paniek raken als er spontaan bezoek voor de deur stond of te laat komen omdat ik mijn spullen niet kon vinden. Ik liep geregeld achter met de was en mijn administratie. Had een onoverzichtelijke kledingkast en huurde zelfs jarenlang een Shurgard box om mijn verzameling kleding en schoenen te stallen. Ik had rommelige lades gevuld met sleutels, nietjes, kaarten (rouw- en verjaardagskaarten), foto’s, stiften etcetera. Iets zoeken en vinden kostte me energie, tijd en zelfs geld! Omdat ik bepaalde items onnodig nog een keer aanschafte. Ik had altijd het gevoel dat ik eerst nog wat moest doen voordat ik iets leuks ging doen. Er ontbrak overzicht en structuur in mijn dagelijkse patroon. En dat was als werkende moeder met een energieke peuter alles behalve relaxed. Voor mijn gevoel reed ik continue 100 km/u in z’n drie . Het werd tijd dat ik mijn leven ging 'opruimen'. Ik ontdekte de KonMari Method en ben aan de slag gegaan.

Categorie na categorie heb ik de Spark joy check gedaan. Beginnende met mijn kleding en eindigende met de sentimentele items. Met als enige vraag; van welk item word ik echt blij? Dus vaarwel te strakke jeans, ongelezen boeken, wenskaarten en foto's waar ik niet blij van werd. Alles kon weg. Maar niet voordat ik waardig afscheid had genomen door ze te bedanken voor de mooie ervaring, de overgedragen wens etc. Door bewust afscheid te nemen van spullen kon ik beter loslaten. Het herwaarderen van mijn spullen zorgde ervoor dat ik minder dan de helft overhield. Bizar. Er bleven alleen spullen over die pasten bij mijn levensstijl op dat moment. Ik zag het huis langzaam transformeren en de energie in huis voelde lichter. Bij de laatste stap, het opbergen van de spullen, heb ik voor elk item een vaste plek ingericht. Het ontdekken van de juiste plek van een item en het inruimen vind ik een lekkere klus. Ik leg tegenwoordig alles na gebruik terug op zijn plek wat automatisch betekent dat ik nooit meer opruim en zoek. Overzicht check. Structuur check. Ik heb meer rust en kan oprecht genieten van de dingen die ik doe.

Is opruimen volgens de KonMari Method echt ‘life-changing’? Zeker!

Een positieve ervaring deel ik vaak met enthousiasme en volle overtuiging met anderen. Of het nu om een heerlijk restaurant gaat met uitstekende service of een interessante docu. Mijn opruim ervaring had zo’n positieve impact op me dat ik deze graag wilde delen. Allereerst hielp ik vriendinnen en familieleden bij het organizen van hun huis. Inmiddels werk ik bij klanten als professional organizer opgeleid door Marie Kondo. Ik ondersteun mijn klanten tijdens het opruim proces bij het maken van keuzes en het leren loslaten. We maken letterlijk en figuurlijk ruimte voor geluk. Ook geef ik praktische tips over waar en hoe je spullen opbergt.

Heb je moeite met het wegdoen van spullen of weet je niet waar je moet beginnen met opruimen dan nodig ik je bij deze uit voor een gratis opruim motivatiegesprek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page