906262681188804
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMiriam Bakker

Een interview met Lara Ourtane, oprichtster van Crisp Sheets, over balans houden als werkende moeder

Waar kan iemand jou ‘s nachts voor wakker maken? Ooeh liever niet .. maar tegen een bananensoes van Holtkamp zeg ik niet gauw nee.


Kan je vertellen waarom en hoe je Crisp Sheets bent gestart?

Ik ben Crisp Sheets in 2014 begonnen. Ik vond destijds het beddengoed erg beperkt en kon zelf niet vinden waar ik naar op zoek was. Zonde ook, want we spenderen gemiddeld 1/4 van ons leven in bed dus ik vond dat het tijd werd om de slaapkamer wat liefde te geven. In het begin deed ik Crisp Sheets naast mijn fulltime baan zodat ik rustig kon opstarten. Inmiddels verkopen we Crisp Sheets in Europa, Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland.
Hoe combineer je het moederschap van twee kinderen onder de 5 jaar met een eigen bedrijf? Drie jaar na het starten van Crisp Sheets werd mijn eerste zoon geboren. Hoewel ‘eigen baas’ zijn best veel voordelen heeft, zoals meer flexibiliteit en thuiswerken wanneer het uitkomt, heeft het ook zeker zijn nadelen. Je bent nooit echt vrij en ik had destijds bijvoorbeeld geen zwangerschaps- en kraamverlof.

Ik vond het behoorlijk pittig en lastig af en toe dat ik nooit even het werk kon loslaten. Na anderhalf jaar werd mijn tweede zoontje geboren en hadden we het nog drukker . Gelukkig kan ik sinds twee jaar best wat werk uitbesteden aan een paar fijne collega’s, waardoor ik nu al mijn werk in 3-4 dagen kan proppen. Malik en Maceo gaan drie dagen naar de crèche en Chakir en ik hebben ze allebei één dag per week. Als ik met mijn boys ben, probeer ik mijn werk volledig los te laten, zodat ik echt van ze kan genieten.


Raak je wel eens uit balans? Zo ja, hoe ga je daarmee om? Niet heel vaak, ben redelijk in balans. Er zijn zeker periodes geweest waar het me allemaal even te veel werd en ik het gevoel had dat ik werd ‘geleefd’. Ik merk dat het meestal even duurt voordat ik besef dat ik uit balans ben en waar dat aan ligt.

Zodra ik dit merk neem ik een dag voor mezelf; gewoon een dag niksen en luieren zonder schuldgevoel. Vakanties helpen ook altijd goed. Vorig jaar ben ik zelf een week op vakantie geweest, hierna was ik weer helemaal opgeladen. Even niks moeten en met niemand rekening houden.Wat is jou grootste uitdaging? Plannen en vooruit denken. Ik doe alles op gevoel, soms doe ik voor mijn gevoel maar wat. Van de hak op de tak. Ik denk nooit ergens lang over na, maar ik doe het gelijk. Ik zou wel iets meer structuur in mijn werk willen creëeren.


Met de kennis en ervaring van nu, wat zou je anders doen in je leven? Ik zou wat meer energie en tijd in mijn school en opleidingen hebben gestoken. Ik ben een college drop out en heb wel vijf opleidingen geprobeerd, maar niet afgemaakt. Ik werd lui en niet geprikkeld van studeren. Nooit uitgevonden waar dat nou aan ligt. Waarschijnlijk toch echt aan mezelf ;-) Ik ben uiteindelijk gekomen waar ik ben en daar ben ik blij om, maar ik had puur voor mezelf toch graag een mooi diploma willen hebben.


Wat is jouw favoriete plek in huis en waarom? Mijn favoriete plek is ons bad. Daar kom ik echt tot rust. Kaars aan, thee en e-reader erbij en ik heb een top avond. Oh ja, de tijden zijn veranderd voor mij 👵🏼


Noem drie dingen die je blijdschap geven? Mijn gezin, vrienden en lekker eten.


Tot slot, welke tip zou je willen geven aan ondernemende moeders? Blijf bij jezelf; dat geeft je energie en zal je prikkelen om iets te maken/doen waar je blij van wordt. En neem een extra telefoon voor werk; deze kun je uitzetten als je met je gezin bent en dat geeft rust. En…. You got this!


Lara Ourtane - Crisp Sheets

 

204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page